• Γερσιμος Αρσένης Γερσιμος Αρσένης

  ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΥΗΣΗ

   

  Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι βλάβες της ενδομητρίωσης και τα συμπτώματά τους συχνά εξαφανίζονται ή βελτιώνονται, γεγονός που αποδίδεται στην ανταπόκριση στο μεταβαλλόμενο ορμονικό περιβάλλον . Ωστόσο, η μείωση των βλαβών δεν τους καθιστά βιολογικά ανενεργούς.

   

  Οι αναφορές περιστατικών περιγράφουν τις επιπλοκές που προκαλούνται από την ενδομητρίωση σε εγκύους, συμπεριλαμβανομένης

  •  της διάτρησης του εντέρου,

  •  του αιμοπεριτόναιου,

  •  του ουροπεριτόναιου,

  •  της οξείας σκωληκοειδίτιδας  και

  •  ρήξης ή μόλυνσης ωοθηκικού ενδομητριώματος.

   

  Οι πιθανοί μηχανισμοί των επιπλοκών που προκαλούνται από την ενδομητρίωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης περιλαμβάνουν την έλξη από την αναπτυσσόμενη μήτρα στις συμφύσεις, την αυξημένη ευθρυπτότητα των φλεγμονώδων ιστων και την αλλοίωση των τοιχωμάτων των αγγείων από εντοπίσεις ενδομητριωσης που μπορει να εισβαλλουν στο αγγειο . Καθώς τα περιστατικά αυτά είναι σπάνια συνολικά, δεν συνιστάται καμία επιπλέον παρακολούθηση ή παρέμβαση σε έγκυες γυναίκες με ιστορικό ενδομητρίωσης.

   

  About Γεράσιμος Αρσένης

  Ο Δρ. Γεράσιμος Αρσένης είναι συνεργάτης του Μαιευτηρίου Μητέρα και Επιμελητής του ίδιου Νοσοκομείου από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα και διατηρεί ιατρείο στους Αμπελόκηπους. Ειδικεύτηκε ως Μαιευτήρας-Γυναικολόγος στο Δ μαιευτικό- Γυναικολογικό Τμήμα ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ από το 2005 έως και το 2009 με πάνω από 2.000 επεμβάσεις στην αίθουσα τοκετών και τα χειρουργεία του μαιευτηρίου. Επιπλέον εργάστηκε στο Κυτταρολογικό εργαστήριο του Περιφερειακού Νοσοκομείου-Μαιευτηρίου ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ το 2009. Έχει κάνει πάνω από 50 εργασίες και διάφορες ομιλίες σε ποικίλα συνέδρια.

  © 2012 - 2019 Δρ. Γεράσιμος Αρσένης
  Δρ. Γεράσιμος Αρσένης