• Γερσιμος Αρσένης Γερσιμος Αρσένης
  • Home
  • Άρθρα
  • ΚΑΠΝΙΣΜΑ-ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ: ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ
  • Decrease
  • Increase

  ΚΑΠΝΙΣΜΑ-ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ: ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ

   

  ΚΑΠΝΙΣΜΑ-ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ: ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ
  Μια ακόμη έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη ότι κάπνισμα και εγκυμοσύνη δεν ταιριάζουν.

  Τα νέα δεδομένα θέλουν το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη να συνδέεται με βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία.

  Γερμανοί επιστήμονες εξέτασαν περισσότερα από 250 παιδιά. Όταν ήταν στην ηλικία των τεσσάρων μόλις εβδομάδων, κατέγραψαν τις σωματικές τους διαστάσεις καθώ ςκαι την λειτουργία των πνευμόνων τους. Ταυτόχρονα οι γονείς τους συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη αλλά και συναφείς παράγοντες.

  Όταν τα παιδιά έγιναν πέντε ετών, οι ερευνητές, με τη βοήθεια υπερήχων, έκαναν μετρήσεις σχετικές με την κυκλοφορία του αίματος συλλέγοντας παράλληλα επικαιροποιημένες πληροφορίες για το κάπνισμα από τους γονείς τους.

  Τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα παιδιά με γονείς καπνιστές και σε εκείνα των οποίων οι γονείς δεν κάπνιζαν (συμπεριλαμβανομένων και των μαμάδων που υπήρξαν καπνίστριες αλλά διέκοψαν την περίοδο της κύησης).

   

  About Γεράσιμος Αρσένης

  Ο Δρ. Γεράσιμος Αρσένης είναι συνεργάτης του Μαιευτηρίου Μητέρα και Επιμελητής του ίδιου Νοσοκομείου από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα και διατηρεί ιατρείο στους Αμπελόκηπους. Ειδικεύτηκε ως Μαιευτήρας-Γυναικολόγος στο Δ μαιευτικό- Γυναικολογικό Τμήμα ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ από το 2005 έως και το 2009 με πάνω από 2.000 επεμβάσεις στην αίθουσα τοκετών και τα χειρουργεία του μαιευτηρίου. Επιπλέον εργάστηκε στο Κυτταρολογικό εργαστήριο του Περιφερειακού Νοσοκομείου-Μαιευτηρίου ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ το 2009. Έχει κάνει πάνω από 50 εργασίες και διάφορες ομιλίες σε ποικίλα συνέδρια.

  © 2012 - 2019 Δρ. Γεράσιμος Αρσένης
  Δρ. Γεράσιμος Αρσένης